Endometrios = urinvägsproblem!!

Detta hittade jag precis i ett chattforum på endometriosföreningen!!!

Kommentar:
Finns det nåt samband med endometrios och kronisk urinvägsinfektion?

Matts: Endometrios ökar inte risken för urinvägsinfektion men kan ge symtom som liknar dem vid urinvägsinfektion. Smärtor och obehag från urinröret men inte direkt sveda vid urinrörsmynningen som är mer typiskt för infektion.

Matts Olovsson arbetar som överläkare på endometrioscentrum i Uppsala, finns ingen anledning till att misstro honom och detta får ju oss alla att ta ett sådant grymt stort steg i rätt riktning mot alla svar vi söker på våra frågor!

Åh detta är så stort!! Jag började gråta när jag hittade detta på forumet! Jag skiter fullständigt i om jag aldrig kommer få leva ett liv utan smärta igen, det enda jag vill ha är svar och en medicinsk förklaring om vad som egentligen händer i våra kroppar!

Uppmanar er alla uretritare att läsa på lite om endometrios och se ifall några utav symptomen stämmer in på er! Ni får oerhört gärna höra av er och berätta vad ni tänker och tror, hade varit väldigt spännande!
Och Fanny, efter allt du berättat, jag skulle kunna sätta min högra arm på att du HAR endometrios. Det finns något de kallar för endometriosförändringar i urinvägarna, varför har vi aldrig förr diskuterat detta??

Jag är så exalterad och uppe i varv så jag vet knappt vart jag ska ta vägen! Allt är så självklart!

/Jeannie



Kommentarer
Linnéa

Jag har funderat på endometrios i vissa perioder, men tror nog ändå inte riktigt att jag har det. Vet ju i och för sig inte alltför mycket om sjukdomen. Har försökt läsa på litegrann på olika sidor, men inte fått någon större klarhet av det. Inte heller har någon läkare tagit upp det med mig, så i nuläget tror jag inte att det är endometrios jag lider av.

Svar: Det som är intressant är just att endometrios inte alltid ger symptom eller så extrema symptom så att man väljer att kolla upp det. Därför tänker jag att det kanske kan ligga en "osynlig" endometrios bakom många uretritfall. Eftersom man inte hittar bakterier i urinen från en uretritsjuk så tyder ju det antingen på att det är en bakterie som läkarna idag inte känner till eller att det helt enkelt inte finns några bakterier och endomterios går att pussla ihop väldigt bra med det sistnämna alternativet. Otroligt intressant!
Jeannie Olsson Frisk & Fanny Karlsson

2013-12-04 @ 14:45:03
Malin

Är så himla glad för den här bloggen. Jag känner mig så oerhört ensam med uretriten. Är inne i en riktigt dålig period, imån är det sunderbyn igen för 4:e behandlingen på minsta än 2 veckor. Hur länge ska man orka???

Svar: Vad roligt att höra att vi gör något nytta Malin! Jag led utav uretrit i ett år innan jag hittade Fanny som bloggade ensam om uretrit. Jag kände mig otroligt utsatt och ensam, mådde väldigt dåligt över all ovisshet. I all smärta ska ingen behöva känna sig ensam så som vi gör/gjort. Både Fanny och jag finns alltid både här och på mail för att prata, hjälpa och finnas när som helst du eller någon annan behöver det!
Vissa reagerar positivt på vissa behandlingar tids nog, ge inte upp hoppet!
Kram/Jeannie
Jeannie Olsson Frisk & Fanny Karlsson

2013-12-04 @ 22:44:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0