Ååååh <3

Först den här:
http://www.vk.se/insandare/bra-agerat-fanny-och-elin


Och sen igår sa en 14 årig kille till mig att han sagt till sina vänner när han diskuterat min aktion:

..ja, hon kanske är skum, men hon är den bästa personen jag känner. Hon vill saker, och hon gör något åt det.

/Fanny

Feminism!

Hej!
Ja, förrförra veckan badade jag och en vän med badbyxor på Umeå Simhall (jag fick jävligt ont i ett helt dygn efteråt, för det var så kallt i poolen, men det var värt det haha!). Vi fick valet att ta på oss en bikini eller gå, och det här har blivit en stor mediagrej. Jag och min vän driver nu en liten kampanj för att ändra reglerna på alla badhus i Umeå!

Här har ni lite länkar om ni vill höra mer om det här!

Tv4-intervjun:

SVT-reportaget


Sveriges Radio P4.  Spola fram till 1:12:00 (här får vi säga mest om vad vi tänker):

Här är vad lite hörare tycker om det det:Utöver detta skrevs det i 2 lokala tidningar, vi var med i Nyhetsmorgon.
Om ni funderar på varför objektifiering är jobbigt för kvinnor, kolla på den här videon. Den förklarar mycket bättre än jag kan göra!Objektifieringen av kvinnor tar sig många uttryck. Dels i media, men även genom kontroll. Kvinnor som har burka, är topless, har hår under armarna osv blir hatade. Folk som går utanför den här normen. 
Jag har fått hot-samtal, det har skrivit artiklar med 2000 delningar på rasistiska hemsidor. 
Det är inte så konstigt att en inte går utanför normen när en möts av så mycket hat.

Jämställdhet på alla plan (som Arvid så fint uttryckte det)!

/Fanny

Fanfanfan

Hela dagen idag har ägnats på toan i princip. Smög sakta ut till soffan efter typ 2 timmar, men fick vända i princip direkt. Det krampar, min blåsa skriker verkligen. För 2 år sedan hade jag skrikit och grinat och ba legat på golvet nu, men jag har lärt mig att behålla lugnet. I alla fall ett tag. Tillåter jag paniken att få övertaget så kommer det ba bli ännu värre. Då finns det inget stopp.
Så jag sitter här och försöker att inte gråta.

Mitt liv känns bättre i övrigt, imorgon ska jag vara med i tidningen. Inte för uretriten, utan om feminism!

Hoppas det kommer ut på nätet också så att jag kan länka den till er!

Kram på er!

/Fanny

Spelning med smärta

Jag tog mig igenom spelningen och jag hade dessutom roligt! Stolt över mig själv då jag hade trängningar och endometriosvärk men ändå klarade av fyratimmarsspelningen och även lyckades ha roligt både under spelning och med vänner i pauserna.

Spelningen gick riktigt bra och är grymt stolt över Christoffer som tidigare haft det jobbigt med nervositet och scenskräck, ikväll strålade han av lycka då han upptäckt hur avslappnad han kände sig.

Nu mår jag sämre, har väldigt ont och vill bara gå och lägga mig men det lär inte hända ännu på ett par timmar. Försöker tänka på att snart kommer bättre dagar.Här spelar två vänner till oss, aggerar alltid paustrubbadur för oss när dem finns på plats! Ständigt omgiven av underbara, musikaliska vänner!

/Jeannie

Nyttig handel

Nyttigaste handeln någonsin (och dyraste) men nu har jag i alla fall grejer hemma att laga bra mat på så inga mer undanflykter.Ikväll har jag och Christoffer spelning på vår lokala pub, jag mår inte jättebra men hoppas verkligen att jag inte behöver ställa in. Hoppas på att det ska gå att härda ut!

/Jeannie

IFD

En dipp igen, hade väldigt ont i morse. Sådär ont så att man ligger på gränsen till panik men man lyckas ändå koncentrera sig på att lugna sig själv.
Jag började ju med IFD-dieten för ett tag sedan men det rann tyvärr tillslut ut i sanden. Efter att nu haft det jobbigare än vanligt i drygt två veckor har jag bestämt mig för att åter igen ge det en chans. Jag vet ju redan att det funkar i viss utsträckning, är bara dumt att inte försöka! Denna gång är jag dock mer realistisk i mina nya kostvanor, jag tänker framförallt satsa på att äta bra frukost som inte har skyhögt IFD-värde då jag under en längre tid känt att det jag stoppar i mig först på morgonen spelar stor roll för hur jag mår resten av dagen. Sedan kommer jag byta ut en sak i taget och låta det ta lite tid, jag måste hinna att vänja mig för att orka fortsätta tror jag.

Kanske finns det någon mer som vill testa inflammationsfri diet? Hade varit roligt att veta om det är någon mer som märker skillnad!Detta var dagens frukost. Naturell lättyoghurt med osötad müslie, torkade tranbär och hasselnötter.

/Jeannie

Våffelkväll

Blir sakta men säkert bättre från försämringen men är fortfarande inte riktigt som vanligt. Igår mådde jag i varje fall så pass bra att jag kunde bjuda hem folket på våffelkväll, spontant och välbehövligt från min sida.

Nu ligger jag bara och väntar på att trängningarna ska lugna ner sig så att jag kan sticka iväg och göra något./Jeannie

Kontrakt!

Igår skrev vi kontrakt på lokalen till cafét! Bara två veckor kvar tills vi kan börja fixa där! Känns otroligt spännande och roligt, även om det är extremt tidspressat just nu.

Jag är inne i en sämre period igen.. har vaknat av smärta runt fyra flera nätter i rad, även i natt. Under dagarna går det sedan upp och ner från timme till timme. Försöker att inte stressa upp mig men kan inte låta bli att oroa mig över sommaren. Vad händer om jag i sommar kommer må så här dåligt med lika täta intervaller?

/Jeannie

Rosor

Fick en stor bukett rosor av Christoffer idag, för att han tyckte jag var värd dem. Har haft mycket ont sedan i fredags och det har inte blivit mycket sömn. Jag blev så otroligt rörd av hans kärleksfulla omtanke!

Ikväll har jag i alla fall mått bättre, har kunnat pyssla lite i garaget och gjort en miniutflykt med Christoffer för att komma ut lite. Imorgon ska jag och Nandie skriva på kontrakt för lokalen!! Nu äntligen är det på riktigt! Hoppas på att jag får må bra imorgon./Jeannie

Smärtsam kväll

Jag blev bättre under dagen igår, riktigt bra till och med. Vid halv sju åkte jag och Christoffer hem till Linda, mötte upp Nandie, Danne och Sara och åkte sedan över till Fårö med sjufärjan, full bil och Linda på flaket. Åkte först till Gåsemora för att mata Saras 40 hästar (!!), sen hem till Sara för att börja inflyttningsfesten! Allt började verkligen jättebra, vi hade kul och det började droppa in mer folk efter hand, mådde fortfarande jättebra. Efter en timme började jag få ont men tänkte att det kanske bara var en svacka. Ibland kan det först bli lite sämre när jag dricker alkohol för att sedan gå över igen. Insåg tillslut att jag istället snabbt blev sämre och sämre, på bara 20 minuter hade det gått från smärta som absolut var hanterlig så länge jag fick tänka på något annat till att jag fick svårt för att stå upp. Ringde min bror och bad honom hämta mig, problemet var ju bara att vi var på Fårö och färjan går bara en gång i halvtimmen. Vid det tidskedet skulle det ta över en timme för mig att komma hem och smärtan förvärrades varje minut. Linda tog med mig ut för att komma bort från alla lite, började gråta så fort dörren stängdes bakom oss. Jag hade så fruktansvärt ont och grät hysteriskt, Linda frågade om tusen saker som kanske kunde hjälpa men när smärtan stigit till den nivån finns det inget som kan hjälpa, det enda som kan dra ner smärtan en aning är att kunna sätta sig på toa och tvinga blåsmuskeln till att slappna av. Jag sa till Linda att jag ju inte kunde sätta mig på toa eftersom det tar tid, har jag väl tömt blåsan under kramp kan jag inte resa mig efter varken tio eller 15 minuter. Alla vet ju att om man är på toa i längre än fem minuter när det är fest börjar folk rycka i handtaget och bli irriterade. Detta blev under kvällen dessutom en stor fest och långt ifrån alla som var där vet om att jag är sjuk.
När jag berättade detta för Linda blev hon arg, hon tog tag i min arm och sa "om det är det som kan hjälpa dig just nu så ska du skita i vad alla andra gör och säger" Hon drog in mig till toan och sa att hon skulle stå utanför så länge jag behövde vara där.
 
Jag satt där i en halvtimme, grät av smärta och grät av tacksamhet. Tacksamhet över att jag har turen att ha vänner som Linda. Linda stod utanför i en hel halvtimme medan massor av folk ville in, undrade vad hon höll på med, skrattade åt personen som varit där inne så länge, skrattade åt HENNE för att hon stått där så länge osv. Ändå stod hon kvar, fortsatte avleda folk, hittade på lättsamma förklaringar och samtalsämnen för att inte alla skulle fråga hela tiden. Det var enbart tacka vare detta som jag faktiskt kunde slappna av, ta mig samman och inte bryta ihop av smärta.

Min bror körde sen fram bilen till dörren så att jag skulle slippa gå för långt, Nandie hjälpte Christoffer med hans grejer för att allt skulle gå så fort som möjligt och vi kramades hejdå. Söndergråten, besviken men tacksam körde min bror hem mig och Christoffer i en högst olaglig men behövlig fart.

Har idag fortfarande ont men de är hanterbart, hatar och älskar livet på samma gång. Hatar sjukdom men älskar de människor som jag är omgiven av.

/Jeannie
 

Besvikelse

Mår väldigt, väldigt dåligt ikväll. Har fruktansvärt ont, kan i princip inte gå och ser en lång natt framför mig. Började gråta av besvikelse, jag har mått så otroligt bra de senaste dagarna och jag började leka med tanken att det kan ha med mina ändrade frukostvanor att göra. Frukost utan gluten osv. Det värsta är att vi har planerat morgondagen sedan två veckor tillbaka, planerat att åka ut till Sara på Fårö allihopa och ha kul. Som jag mår ikväll tror jag inte att jag kommer kunna följa med... jag vet ju inte men kommer nog inte bli så pass mycket bättre tills imorgon.

Christoffer är världens gulligaste och diskuterar teorier om hur jag ska äta och dricka för att på olika sätt testa om det kan bli bättre. Säger att jag inte ska snåla på det som kan få mig att bli bättre, att han ser till att det finns hemma. Mitt fina hjärta!

/Jeannie

TACK allihopa + vad händer nu?

Shits, besöksrekord på bloggen. Tack för alla underbara ord jag fick, hade inte räknat med att det skulle bli så stort! Varenda ord från var och en av er betyder så mycket!Vad händer nu?

Ja, samtalet i fredags var verkligen brutalt. Efter att jag frågat henne, efter att hon undvikit ämnet, om hur det blir med läkarutlåtandet berättar hon. Jag borde jobba.
Jag börjar såklart gråta direkt. Det här var ju min absolut värsta mardröm, det jag oroat mig för jättelänge. Mitt sista hopp dog lite.

Jag förklarar för henne att jag inte KAN jobba. Det är lite det som är grejen. Med bidraget jag ansökte om skulle jag jobba 5 timmar i veckan, vilket kändes lagomt för mig.
Men hon tyckte jag skulle jobba mer än så.
Efter att hon upprepat några gånger hur jag kommer må bättre om jag kommer ut lite (och tar mer ansvar??), och jag sagt att jag inte kommer komma ut något alls om det blir som hon vill, säger hon att hon bestämt sig.
Jag panikgråter, får en ångestattack. Tillslut känner jag mig bara så förudmjukad, tar min jacka och öppnar dörren.
- Sitt ner, vi är inte klara än.

Motvilligt sätter jag mig ner igen. Jag tittar inte på henne. Jag klarar inte av att se henne. Jag vill bara ut.

- Vad händer idag då? Ska du göra något kul?

Jag svarar något kort "nej" tror jag, motvilligt. Hon försöker make smalltalk, men jag tänker inte ge henne det. Jag tror att hon försöker lätta sitt samvete, men hon ska må dåligt tycker jag. Hon ska inte komma lätt undan.

- I helgen då? Händer något kul då?

Jag svarar likadant. 

Det är tyst ett tag. Jag kollar in i väggen till höger, hon kollar på mig.

- Har du tankar på att skada dig själv?
- Mer än någonsin. Kan jag gå nu?
- Varför vill du gå, var det en jobbig fråga?
- Nej, jag vill bara inte vara här längre, nu vill jag gå. Jag vill hem!!
- Stanna. VI är inte klara än.

Efter att ha svarat kort och argt på några av hennes totalt orelevanta frågor går jag. Jag minns inte om hon var okej med det eller om jag bara gick. Slutet var lite luddigt. Ångesten, besvikelsen, ilskan, hopplöseheten, chocken..  Vad fan gör jag nu?

Hela helgen gick jag i självmordstankar. Varenda gång jag gjorde något kul tänkte jag "det här kan vara sista gången jag gör det här". Jag lyckades tänka ut en perfekt plan. provade också om det skulle funka. Det skulle funka. Nu var det bara rätt tillfälle som gällde.

På måndagen vände det lite. Jag pratade med Arvid (min sambo) om det hela, om mina mörka tankar (vilket var sjukt jobbigt, för jag visste att om jag berättade om mina planer för honom skulle de inte ske. Och jag ville ju att det skulle ske). Då insåg jag att jag inte var ensam i det hela. 

Arvid pluggar, och sa att han kunde låna och försörja oss på det sättet. Låna.. jag ogillar det ordet i sånna här sammanhang. Jag säger nej. Bara om det är absolut nödvändigt. Vi får leva på 4000 kr i månaden + sparade pengar ett tag till. 4000.. det räcker inte ens till hyran. I sommar ska han jobba väldigt mycket. Då kanske han kan få in pengar nog att ta hand om oss till nästa år?
Vi diskuterar hur vi ska dra in på utgifterna. Vi har som det är knappt några, varken han eller jag köper några nya saker. Vi köper så gott som inge helfabrikat eller halvfabrikat, gör egen mjölk, färs och tofu. Vi lever ju redan snålt.
Vi får sluta köpa presenter, bjuda färre människor på mat, jag borde äta mindre. Vi kommer fram till att vi kan leva på 2000 (inklusive telefonräkningar, elräkningar) utöver hyran. Det borde gå. Då måste vi bara ta 3000 från våra sparade pengar varje månad.

Jag har ett inre slagfält.  Å ena sidan är jag realist, och inser att det kanske är det bästa just nu, att han får jobba extra och försörja mig. Å andra sidan hatar jag den idén. Jag hatar att han ska försörja mig. Och vad händer om vi får för oss att göra slut? Den här lösningen är ju onekligen kortsiktig, hur ska det här funka i längden? Vad händer när våra sparade pengar tar slut?

Jag vet inte vad som händer nu, om jag ska vara ärlig.
Vi får se helt enkelt. Nu ska jag försöka att börja jobba 5 timmar i veckan någonstans. Kan fråga mamma och pappa. 

Tack igen för erat stöd. Hoppas vi ses igen.
Min historia blev ju väldigt kortfattad, jag har myyyyycket att säga om hur jag blivit felbehandlad. Ämnen jag tänkte beröra närmaste tiden:
  • Hur läkarna egentligen betett sig, och hur de nonchalerat mina begär efter smärtstillande vid smärtsamma undersökningar, och en vän fick bära mig därifrån. Hur de sagt att jag får klara mig bäst jag vill när jag suttit och hulkgråtit framför dem. Tänkte också berätta hur det gick till när jag låg på akuten och skrek i 10 timmar, och fick höra att min sjukdom endast kan ge obehag = ingen hjälp.

  • Försäkringskassan och bidragsdelen. Hur reglerna ser ut, varför det är så viktigt att få en bra handledare, hur mycket pengar får en egentligen om en har så ont att en inte kan försörja sig? Är det rimliga regler de sätter upp?

  • Mäns våld mot kvinnor. Hur går det egentligen till när en blir våldtagen av sin pojkvän, men ändå inte gör slut? Vad händer i hjärnan på en sådan person? Varför gör en om samma misstag igen? 


/Fanny

Vad händer när en hamnar utanför systemet? Min historia.

Ni är säkert många som har tänkt tanken: Hur går det egentligen till att bli hemlös?

Idag tänkte jag berätta hur det kan gå till. Det här är min historia.

Jag är osäker på när det började. Olika människor säger olika. En läkare tror att det började redan när jag skapades, när mitt DNA kodades. En annan tror att det var när jag var 12 och blev våldtagen en-två gånger i veckan (efter frågor vill jag tillägga att det här inte skedde i hemmet), eller några månader efter det vid mitt första självmordsförsök och de otaliga mängder svimningar jag hade. En annan tror att det var när jag var 9 och inte gick på toa på skolan.


Jag vet i alla fall att det hade börjat när jag var 14. När jag, efter att aldrig haft ont i urinvägarna förut, vaknade en natt i enorm smärta. Jag satt på toa resten av den natten och dagen efter. Direkt jag ställde mig upp var jag tvungen att sätta mig ner igen.
När den här smärtan inte hade gått över på en vecka gick jag till läkaren. Fick penicillin. Penicillinet hjälpte inte. Jag fick en till kur. Den hjälpte inte heller. Det här fortsatte i ett år.

Där någonstans skickades jag in till Umeå, till barnmottagningen. Där konstaterades det att jag kissade ovanligt sällan (varannan dag). Det hade jag gjort så länge jag kunde minnas. Det konstaterades att jag var inkapabel till att bli kissnödig. Jag fick prova diverse mediciner, och skickades senare vidare, avdelning efter avdelning. Jag passade inte in någonstans. På kvinnokliniken behandlar de inte urinrör, och på urologen handlar det mest om mäns urinrör. Det finns ingen läkare som vet något om kvinnliga urinrör helt enkelt.

På kvinnokliniken fick jag för första gången höra att jag aldrig skulle bli frisk. Att det var kroniskt. Att det som gjorde att jag kunde falla platt på marken av smärta och gråta och skrika i timmar aldrig skulle försvinna. Då var jag 16 eller 17 tror jag.
Skolan började såklart gå åt helvete, men på något vänster lyckades jag gå ur högstadiet med bra betyg.

Gymnasiet gick bra från början, eller ja.. bra och bra. Jag kom till skolan några gånger i veckan från början. Men sjukdomen blev värre. En dag slutade det aldrig göra ont. Jag var på sjukhuset en till två gånger i veckan. Träffade läkare, uroterapeuter, sköterskor, pskyologer. Jag hade inte samma läkare särskilt länge.
I tvåan hade jag 80% frånvaro tror jag. De flesta ämnena hade jag IG i.

Där någonstans träffade jag en människa som gjorde mitt liv betydligt svårare. Någon som jag trodde hjälpte mig, men förstörde enormt. Vi var ihop i 2 år. När han blev besviken när jag inte var med honom när han sov borde jag ha reagerat. Eller första gången han kom drogpåverkad när vi skulle göra något. Eller när han frågade om han fick ta några av mina smärtstillande. Eller när han slog mig första gången.

Åhh, smärtstillande.. Jag har en hatkärlek till dessa underbara. De hjälpte mig enormt, men är också ett stort skäl till att jag nu har det så förjävligt. Efter att ha fått olika instruktioner från två läkare tog jag för mycket smärtstillande, och gav dessutom bort till min pojkvän. Det började skrivas att jag missbrukade i min journal. Det började stå en himla massa där som faktiskt inte var sant. Ju fler läkare som läste alla hemskheter, desto fler skrev än värre saker. Att jag inbillade mig smärtorna, att jag fejkade för att få smärtstillande..

 Men åter till gymnasiet. Jag har inte fått något slutbetyg. Jag har för många IG.

Jag försökte att fortsätta plugga efter gymnasiet, men det gick inte. Ångesten, som hade grott inom mig, började ta över. Tankarna, som hade hållt sig undan i några år, började bli allt intensivare. Knivarna och repen såg allt mer frestande ut.

Helt plötsligt stod jag där. Ensam. Jag hade nu gått igenom alla avdelningar, och var inte välkommen tillbaka till någon. De hänvisade mig till vårdcentralen, där allt började.

Efter att ha fått en ny pojkvän tog jag steget och gick till Ungdomshälsan, träffade en psykolog. Fick diagnosen svår depression och posttraumatiskt stressyndrom från mina övergrepp. Fick antidepressiva. De hjälpte mot ångesten, och min hemska sjukdom i blåsan kändes mindre framtidsförstörande. Kanske kunde jag få ett bra liv trots smärtorna?

Det såg ljusare ut, men jag hade inga pengar. Jag är vuxen nu, har egen lägenhet, men inga pengar.
Jag hade skickat in otroligt många papper till försäkringskassan, min sambo med, nu fattades bara läkarutlåtandet. Ett intyg som min psykiatriker hade lovat att ge mig. Men månaderna gick.
När hon för en månad sedan sa att hon skulle skriva det, men inte var beredd att kämpa för mig åkte jag in på primärvårdsjouren på kvällen och sydde 4 stygn i vänster arm.

I fredags fick jag reda på att hon inte kommer skriva ett intyg. Hon tycker jag ska jobba.

Vad som dock är lite knepigt med det är ju att jag inte kan jobba. Jag har för ont. Skulle jag jobba någon timme per dag skulle resten av mitt liv vara åt helvete med smärtor. Då skulle det bli många fler stygn. Eller ännu värre..
Även om jag kunde jobba: Vem fan vill anställa mig? Jag har inte gått ut gymnasiet, kan inte utföra några vettiga sysslor, kan inte jobba..

Nu finns det inte kvar någon läkare som kan hjälpa mig. De läser i min journal, gång på gång på gång, att jag är en manipulativ lögnare. Varför skulle de hjälpa mig?

Så. Vad händer nu?
Jag vet inte själv riktigt.
Jag får leva på mina sparade pengar. Leva på min sambo. Fråga mina föräldrar om pengar.
Men är det så jag ska leva hela mitt liv? Hur långt blir mitt liv?

Det är såhär en blir hemlös.
Det är såhär en hamnar utanför systemet.
Det är såhär vården ser till att en inte vill leva längre.
 
Det här är min historia.

Tack för mig.

/Fanny

Fest hos Linda

Hade en riktigt kul kväll igår, länge sedan jag var med och flippade och det kändes som att jag verkligen behövde detta! Slappna av och ha roligt på riktigt. Det började med att vi bara skulle se mello hos Linda först men sen började massa folk droppa in med högtalare och grejer så det blev spontanfest. Lärde känna några i vårat utökade umgänge bättre och hade grymt roligt med Linda hela kvällen. Nu taggar vi ordentligt till Saras inflyttningsfest nästa helg!

(om Lindas hyresvärd läser detta ber jag om ursäkt för stöket!)/Jeannie

Vårvärme

Tack för alla fina kommentarer, det värmer i hjärtat!
Igår var vi först hos Nandie och sen hos Linda med massa folk, drack lite bärs och hade roligt. Idag har jag varit lite halvdålig under dagen men solen har varit framme hela dagen och det har till och med varit vårvärme så jag har varit glad ändå! Åt lunch hos svärisarna och fick 6 stolar till cafét av svärfar, alla är så otroligt fina som tänker på oss och hjälper till med egna tillgångar!
 
Nu kom Christoffer hem med pizza, får se vad som händer ikväll!

/Jeannie

Tänker på det som varit

Känner mig lite ledsen, men utan någon anledning. Hatar det. Då när man känner sig nedstämd, liten och ynklig när allt runt omkring inte kunde vara bättre!
När allt är som bäst brukar sådana kvällar komma, tror det beror på att jag börjar tänka på livet mer. Idag har jag mått jättebra hela dagen! Var stressigt imorse och chansade när jag åkte iväg på möte med tjejerna, tänkte att det får gå så länge det går, tillslut kommer smärtan och då får jag bara åka hem. Istället kom aldrig någon smärta, jag har i stort sett varit symtomfri i över 12 timmar nu. Det är helt underbart naturligtvis men med en sådan dag kommer också tankar om hur livet skulle kunnat se ut, hur mycket jag missat och kommer missa. Jag kommer alltid sörja tid av mitt liv som rykts ifrån mig pga. smärta, jag kommer alltid känna sorg över hur jag varit tvungen att leka vuxen och stark när jag varit liten och svag under en tid i livet man egentligen bara ska ägna sig åt att prata om killar och göra dumma saker med kompisar.

Jag blickar framåt och vågar tro på framtiden, det svåraste är att lämna det som varit. Lägga tunga, smärtsamma minnen åt sidan.

/Jeannie

Jobb, jobb, jobb

Idag har vi postat lite dokument, Linda har tagit emot en del positiva samtal och Nandie har bokat tid med vår hyresvärd imorgon. Snart ska kontraktes skrivas på!
Har varit hemma hos familjen en stund ikväll, pratat mycket om företaget osv. Känns skönt att få så mycket stöd i satsningen från alla i ens närhet!

Igår var Linda hos oss hela dagen och kvällen, efter jobbet lagade vi mat.. eller, Linda lagade mat. Gör man inte köttfärssås på mitt sätt får man laga den själv! Åt semla till efterrätt och somnade typ i soffan. Perfekt tisdag!/Jeannie

Bra dag med mycket gjort

Linda och Nandie var på filminspelning hela dagen idag så inget jobb blev av, istället tog jag tillfället i akt och pluggade större delen av dagen. Fick mycket gjort här hemma då jag mådde bra och tog mig till och med ner på gymmet en sväng med Jeffrey. Har haft uppehåll med träningen nu när jag varit sjuk i omgångar och sen har det varit svårt att komma igång igen. Nu känner jag äntligen att motivationen börjar komma tillbaka!
Åt god middag med Christoffer och gick ner till Jeffrey senare under kvällen för lite social tid med honom och Linda! När jag kom in låg min katt Angus i knät på Linda och Jeffrey förklarade att han smitit in när han varit ute och hämtat öl, nackdelen med att bo granne med sina vänner. Ofrivillig delad vårdnad.
Imorn vankas det jobb och nu har vi mycket positivt på gång! Nya tillgångar och nya vägar, underbart!

Jeannie

14 timmar i soffan

Nu har jag suttit på samma plats i 14 timmar. 14 timmar!!! Har fortfarande ont och är inte tillräckligt trött för att kunna somna ifrån det, har ju inte gjort av med någon energi. Har hållit mig sysselsatt rätt bra men nu har jag absolut inget att göra. Kul lördag, känner att jag får lov att vara bitter. Just ikväll är jag desdutom dömd till att vara ensam, christoffer börjar tidigt imorn (idag) och var tvungen att gå och lägga sig tidigt, Linda är på Fårö hos Sara och partajar och Nandie är på krogen.

Hoppas jag får sooova snart! Känns dock som att det börjar bli lite värre nu..

/Jeannie

Jeannie

Här i bloggen så handlar det allra mesta om vår sjukdom och om hur våra liv ser ut runt omkring den. Ibland glömmer man bort vem man är bakom all sjukdom, vad man egentligen älskar att göra och vem man var innan man blev sjuk. Här berättar jag vem jag är!
 
Mitt namn är Jeannie Maria Olsson Frisk. Jag är född på norra Gotland och uppväxt på en gård på landet tillsammans med mina föräldrar och mina två yngre bröder.

 
Musiken har alltid varit en väldigt stor del utav mitt liv. Jag har alltid älskat att sjunga och började som 14åring att spela som trubadur på olika tillställningar. Jag började också att tävla och fortsatte med det fram tills jag fyllde 18. År 2010 var jag tex. med och tävlade i Körslaget med Team Mojje.
 
 
 
Här är jag på mitt sista tävlingsuppträdande 2011. Finalen i Tiljans talanger, Gotlands största talangtävling. ↓
 
 
I december 2011 blev Christoffer och jag tillsammans ♥ Min stora kärlek och trygghet! Kort därefter vändes mitt liv upp och ner av oförklarlig, sjukdomsmässig försämring. Ofta tänker jag att det fanns en mening med att Christoffer och jag hittade varandra just i det skedet. Utan honom hade jag inte varit där jag är idag.
 
Sommaren 2013 →
 
Hösten 2013 ↓
 
 
Jag tycker om när det händer mycket, är gärna spontan och hittar på saker tillsammans med vänner så fort möjlighet finns. Christoffer och jag har i stort sett bara gemensamma vänner och alla bor i princip grannar, vi gör allt tillsammans och de betyder oerhört mycket för mig!
 
 

I många år var min dröm att bli lärare. Jag ville undervisa på lågstadiet, arbeta med barn och lägga all min energi och kreativitet på pedagogik och lärande då det är ett stort intresse. Idag har jag lagt den drömmen på hyllan, inte för att jag gett upp hoppet utan för att jag accepterat och insett att sjukdomen innebär för stora fysiska hinder för att jag ska klara av arbetet. Idag studerar jag ekonomi som jag hoppas i framtiden ska kunna leda till ett stillasittande arbete som inte nödvändigtvis kräver regelbundna arbetstider. Jag har just börjat och har en lång väg kvar men en början är alltid en början. Mitt nuvarande framtidsmål speglar inte mig på något vis och det känns tungt att behöva hoppas på att få arbete inom ett yrke jag aldrig velat arbeta inom. Dock känner jag mig lättad vid tanken på att det faktiskt finns någonting jag trots sjukdomen skulle kunna klara av! Att jag i framtiden skulle kunna ha en inkomst att leva på.

Livet blir inte alltid som man tror, men det kan blir helt okej ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

pannkaksfällan

Idag började jag morgonen med att ställa mig och steka pannkakor för en efterfrågad pannkaksbrunsh. Både jag och Christoffer älskar pannkakor och jag glömmer liksom bort mitt lilla löfte om att äta inflammationshämmande kost när det börjar lukta pannkakor. Åt hur mycket som helst och hur tror ni jag mår nu? Har haft ont hela dagen och det verkar inte vilja lägga sig. Faaaan, jag vet ju att jag inte ska äta massa gluten osv. Gjort är gjort och jag har bara mig själv att skylla!
 
Igår kväll kom lite folk förbi, drack bärs och hade trevligt! Ikväll lär ju säkert ingenting hända för min del i alla fall. Jag är glad om jag så bara får gå en promenad.
 
/Jeannie
RSS 2.0