Stresssssss

Har en vilopuls på över 80 just nu och kan verkligen inte slappna av. Så otroligt mycket som snurrar i huvudet, både jobbiga och positiva saker. Känner mig fruktansvärt stressad över att jag måste må bra nu i veckan. Imorgon har jag en visning i stan och direkt efter den ska Nandie, Linda och jag på möte vid Eskelunds. I övermorgon har jag ett viktigt läkarbesök som jag tidigare berättat om, det oroar mig såklart fortfarande. I övrigt är det supermycket att göra inom företaget och jag har idag börjat plugga.

Sen har jag ju dessutom blivit dunderförkyld ovanpå allt detta, ont i halsen och ögonen.

Vad ska jag göra för att slappna av??

/Jeannie


Kommentarer
Linnéa

Bästa (och troligen enda) sättet att slappna av är att släppa kontrollen. När man inser att man inte kan påverka hur man kommer må etc. och släpper kontrollen så kan man lättare slappna av. Det som blir, det blir. Luddig kommentar, och detta med att släppa kontrollen är något jag själv kämpar med. Inte alltid det lättaste, men något att jobba med :)
Kram!

2014-02-10 @ 21:16:31
Grodan

Hej!

Okej jag håller på att bli galen här. Jag har dragits med uvi sen hösten 2011, till en början ett par st om året till under 2013 då antalet ökade till ca 6,7 st. Nu under hösten och vintern 2014 då jag börja med p-piller igen har det övergått till ett KONSTANT uvi-tillstånd, då det tidigare alltid gick över med penicillin gör det tyvärr inte det nu. Dessutom gör det inte lika akutont som uvi.

Jag har tryck över blåsan, konstant kissnödighet men inte så att jag måste sitta på toa hela tiden. Till och från bränner det i urinröret men brukar inte direkt göra ont att kissa även om det inte är speciellt behagligt. Helt klart en obehaglig känsla i blåsa och urinrör 24 timmar om dygnet. Jag är så jäkla smärttålig så svårt att avgöra men i med att det ofta är det enda jag tänker på så ligger jag väl på 6 av 10 ibland åtminstone.

Har varit hos VC, en idiotisk gynekolog som jag fick tvinga att undersöka mig (kunde konstatera att jag var öm i blåsa/rör men allt annat såg bra ut rent vaginalt) sen en remiss till en puckad urolog som också vägrade undersöka mig för jag är tydligen för UNG och FRISK för att ha riktiga besvär. Han trodde inte det rörde sig om uretrit/cystit för bara äldre människor får ju det tydligen....!

Jaha tänker jag då! Jag har mina uvi profylax, fått tramadol utskrivet av akutläkare, testat Ipren diklonfenac Naproxen blabla you name it. Ingenting hjälper förutom profylaxet som åtminstone förhindrar uvis. Fick dom av gynekologen att ta efter sex (som man såklart ändå inte har när man mår såhär!!!).

Ska sluta med p-piller ikväll men sen då? Vad gör man? Utökad urinodling, mer antibiotika, kortison... Ja vad? Hur fan gör man för att hitta en vettig läkare? Jag har gått runt med detta konstant i 1,5 månad snart man blir ju tokig!!! Tokig på att INGEN verkar orka bry sig i sjukvården! Jo några snälla sjuksköterskor och underläkare, men de kan ju inte behandla en ändå. Varför är de mer kompetenta läkarna som ska va specialiserade på området ändå så totalt inkompetenta, oförstående och kyliga?

Har ni något råd för hur jag ska lägga upp det hela?

Det värsta är att jag och min kille har en resa inbokad om en månad sen länge och känns som att det vore skit om inte detta blir bättre innan dess....:(

När jag pluggat färdigt ska jag fanimej forska om f*cking uretrit i varje fall! Såvida jag blir frisk förstås.

Svar: Hej Rebecka! Jag förstår att du blir galen på både smärtor, obehag och sjukvården. I Sverige finns ingen vettig sjukvård vad det gäller just uretrit, den enda vägen som finns för oss är att leta efter en läkare som åtminstone tar våra symtom på allvar och sedan hålla hårt i denna! Det jag ofta brukar rekommendera är att gå via privat sjukvård, min erfarenhet är att de är vänligare, mer förstående och att det har mer tid för varje patient. När min uretrit förvärrades för två år sedan gick jag till en privat gynekolog som testade allt som finns att testa, tyvärr hjälpte inget på mig men det finns inget som säger att någon av behandlingarna som finns inte skulle hjälpa på dig! Kortison är bra att testa, det tycker jag att du ska diskutera med en läkare. Du kan gå in på www.uretrit.se och sedan kolla i forumet efter rekommenderade läkare, kanske finns någon rekommenderad i närheten av din ort!
Tyvärr finns det inte så mycket mer jag kan rekommendera. Inga mediciner för uretrit finns och heller inga behandlingar som fungerar för alla. Jag har varit sjuk i snart fyra år och letar fortfarande efter lindring. Det viktigaste är att aldrig ge upp hoppet, vi måste stå på oss, visa vården att vi finns och kräva att bli tagna på allvar!

Du får gärna fråga mer om det finns mer du undrar över. Fanny och jag hjälper mer än gärna om vi kan!
Kram Jeannie
Jeannie Olsson Frisk & Fanny Karlsson

2014-02-11 @ 20:39:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0