Förändring i bloggen!

Åh alltså.. ibland kan ett enda samtal förstöra en hel dag. Den man tror ska kunna förstå bäst av alla i sin omgivning, det är den som förstår sämst. Tur jag har vänner som ser och förstår, som vet hur livet fungerar just nu.
 
Idag är min yngsta lillebror hos mig, som vanligt på måndagar! Mysigt att få ha lite syskontid bara han och jag. Vi har bakat bröd som står på gräddning i ugnen just nu och gjort en massa annat småfix i garaget. Pappa ska ta med Lindas inspelningsprogram när han kommer och hämtar min bror så äntligen får vi börja fixa ordentligt med inspelningsutrustningen som dammat igen lite! Det ska bli grymt roligt!
 
Jag och Fanny har pratat om att göra bloggen mer personlig och kommit överrens om att vi nu ska försöka utveckla bloggen lite med bilder osv. Från första början valde vi att inte ha med bilder från våra privatliv osv. främst eftersom att bloggen ska handla om sjukdomen och inte flyta ut i för mycket annat. Jag började fundera lite på den tanken och nu i efterhand tycker jag att det faktiskt inte spelar någon roll hur mycket privatliv vi blandar in eftersom allt i våra liv ändå utgår ifrån sjukdomen. Vi kommer liksom aldrig ifrån det.
Så hädanefter kommer det dyka upp mer bilder i bloggen vilken jag förmodar är välkommet. Vi förstår ju att det inte alltid är roligt att läsa våra långa texter och aldrig se något annat. 
 
/Jeannie


Kommentarer
Mia

Å jag tycker det låter jätteroligt med bilder och annat :)

Googlar just lite på uretrit och kom in på Hemmets Journals frågor/svar från en gynekolog och läste det här-

Vid en kronisk uretrit är sjukdomsbilden i stort sett densamma men man hittar sällan några undersökningsfynd som bekräftar sjukdomen, som t.ex. bakterieväxt. Orsaken är att det oftast inte handlar om en infektion inuti själva urinledaren utan om en utbredd kronisk infektion i små gångar i vävnaderna runt urinröret. Det kan bli små varansamlingar som ibland töms ut i urinröret och ger de typiska besvären. Det är inte ovanligt att detta sker i anslutning till samlag. De bakterier som finns i gångarna är ofta svåra att isolera och typbestämma. De är ofta av annat slag än de som brukar förekomma vid infektioner i urinrör och blåsa. Ett sätt att fånga dem är att ta olika slags odlingar direkt efter massage av vävnaderna runt urinröret.

Uretriter kan vara mycket svåra att behandla effektivt. Behandling med silvermeten som du fått är ett sätt att försöka komma åt gångsystemet och de instängda infektionshärdarna genom en ytlig "etsning" av slemhinnan i urinrör och blåsa. Det finns också andra metoder att behandla kroniska uretriter. Mitt råd är att du beställer tid hos en urologspecialist. Under väntetiden är det bra om du fortsätter med den behandling du har.

...
Jag får panik av att läsa sånt här, att det liksom skulle vara några slags gömda bakterier som gömt sig i körtelgågnarna :O
Vem ska hitta dom i så fall, och vilken penicillin hjälper....
Annars läser man ju överallt att det inte handlar om bakterier utan en inflammation ... Men här står det ju precis tvärt om!!!

Svar: Det enda jag känner när jag läser olika läkares teorier är irritation. För det är faktiskt bara teorier, det finns ingen forskning och ingen grundvetenskap inom uretrit. Därför har jag slutat fundera på vad som är sant och inte, jag är övertygad om att det är någon form av inflamation men var den sitter, hur den kom till och vad som biter på den, det gör mig bara ännu mer sjuk att tänka på. jag tänker att det är roligt så länge läkare intresserar sig men jag tänker inte lyssna helhjärtat förren det verkligen finns belägg för att det är på just "det" viset.
Det är bara frustrerande att läsa om sånt här, försök att ta det med ro. Alla säger olika, det är så onödigt att oroa sig för något som nästa läkare säger inte stämmer alls. Och även om det är så som denna läkare påstår, ja.. då väntar vi bara helt enkelt på enbehandling som kan komma åt dessa gömda bakterier.
None None

2013-04-22 @ 16:49:58
Mia

Nä.. Det är sant, om det ändå inte finns nån hjälp att få för att ta bort dom där bakterierna så spelar det egentligen ingen roll... Man har ju lika ont ändå...
Känns bara så obehagligt om det är bakterier.. Blää :(( då har jag hellre en inflammation :/

Är det någon av er som har försökt fått prova Betapred? För det verkar ju faktiskt hjälpa.. Men antar att det är svårt att få nån läkare att skriva ut det. :/

Svar: Det klart att man inte kan låta bli att undra ändå men jag försöker verkligen att lägga så lite energi som möjligt på att jämföra och dividera med sanolikhet och egna teorier.
Jag fick betapred utskrivet för drygt ett år sedan då jag var mitt inne i en fruktansvärd period. Jag hade en vecka med extrema smärtor och i stort sett ingen sömn alls. Jag prövade betapred under den perioden och det gav inga resultat över huvud taget. Jag vet att det hjälper Birgitta väldigt bra så det är faktiskt lite av ett mysterum för mig, varför det hjälper så bra för henne men inte gör någon som helst skillnad för mig. Har du möjlighet så tycker jag att du ska pröva! Det skadar ju inte att försöka. /Jeannie
None None

2013-04-22 @ 19:22:08


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0